torsdag den 18. september 2014

Cup it up

Jeg har købt en gave til mig selv. Den er lille og pink og kommer i en fin prikket pose. Min indre hippie danser af glæde, og flere af mine veninder synes det er smadderklamt. Jeg har købt en menstruationskop.

Hvorfor en kop?
Der er mange gode argumenter for menstruationskoppen; sundhed, økonomi og den slags. Fibrene i tamponer irriterer slimhinderne i skeden. Kussen er bedre tjent med luft end dagsgammel blod.  De første dage er tamponerne for små og man bløder igennem, de sidste dage trækker man halvtørre vat-totter ud af kussen. Og ja, man bruger vel ca 50 kr om måneden på tamponer og bind. Alt det vidste jeg jo godt - alligevel havde jeg ikke fået taget mig sammen - før for et par uger siden.

Hvad ændrede sig? spørger du måske. Ja, det er faktisk ret ulækkert. Det der drengebarn, jeg har sex med for tiden fandt (ja, fandt! med ordene "hov, hvad er det?") en tampon oppe i mig. Mange dage efter sidste blødningsdag. Han tog det overraskende cool (TAK! TAK! Flere mænd af den støbning!). Jeg panikkede til gengæld ret meget. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor længe den har siddet der. Helt deroppe, hvor skeden bøjer bagud, så jeg slet ikke har mærket den. Vi har haft sex flere gange, mens den har siddet der. Bare kneppet den gamle tampon længere og længere op. FUCK, DET ER SÅ ULÆKKERT!

Så nu måtte det være nok. Dagen efter gik jeg på nettet og bestilte en kop. Nu skulle det være slut med tamponer for evig tid!

Internettets lyksageligheder
Hvor går man hen, når man skal købe sådan en kop? Det er næsten mere tabubelagt end sexlegetøj for helvede. Så er det jo godt, at internettet findes. Der er simpelthen en hjemmeside, der har samlet alle kop-producenter; så kan man sammenligne produkter, størrelser, tappe eller ringe - et univers af kopper.

Det er noget af en udfordring. Hvilken størrelse kop skal man fx vælge? Jeg har fået ros for min stramme bækkenbund (måske han brugte lidt andre ord, dog), men man vil jo heller ikke have, at blodet løber uden om. Heldigvis kunne jeg læse, at der umiddelbart er en størrelse til kvinder, der har født - og én til dem, der ikke har. Så langt så godt.

Og så spørgsmålet om farven. Det hjælper lidt, at kopperne i dag findes i alle mulige farver og ikke kun i naturfarvet gummi, der eftersigende tager farve efter brug. Så var jeg heller ikke mere i harmoni med min krop og min cyklus. Så jeg har købt en fin pink en. Med en lille tap i bunden, de findes også med ringe og knopper. Tappen er til at trække i, når man skal have den ud, forstås.Jomfruturen
Min kop kom med posten, den dag jeg fik min menstruation. Timet og tilrettelagt.  Så nu skulle den stå sin prøve. JEg havde frygtet, at der ville være være møg besværligt at få den op. Noget med at folde den sammen og stikke den op i skeden, hvor den så folder sig ud. Men det klarede jeg med et snuptag. Det sagde bare svup - og så sad den der. Og jeg kunne slet ikke mærke den. Intet af den der følelse, når en tampon sidder lidt for yderligt og bare er i vejen. Intet. Jeg gik direkte ned og trænede i halvanden time. Ingen gener, intet blod i trussen, intet!

Men så kom det øjeblik, hvor koppen skal tømmes. Det er så lettere sagt end gjort. Og nej, det er ikke noget med, at den skvulper over. Så meget bløder man simpelthen ikke. Nej, problemet havde derimod at gøre med tryk. Selvom jeg kunne få fat om den lille tap i bunden af koppen, kunne jeg nærmest ikke flytte på den. Den sad fast. Tappen, der af gode grunde er lidt klister, gled mellem mine fingre og jeg bandede højlydt. Tanken om at skulle til lægen og have den hevet ud, var sgu ikke så fed. Med møje og besvær lykkedes det til sidst. Tricket er at placere sig, så der er mest mulig rum i mellemgulvet og slappe helt af. Ja, det er nemmere sagt end gjort, men jeg lærer det nok.

Ingen snore, der binder mig
Et par dage med koppen og jeg er mere end overbevist. Især da det gik op for mig, at når der ikke længere hænger urin og blodbefængte trevler (ja, lad os nu bare være ærlige, man kommer altid til at tisse på den) ud af kussen, så bliver den noget mere appetitlig for mandfolk. Så er oralsex pludselig en mulighed 365 dage om året. I hele regionen! Kæft hvor lækkert. Mænd, der påstår andet, må lige hanke op i sig selv. 

Nu har jeg allerede pushet koppen til alle de kvinder jeg kan komme til. Og et par mænd, der fik lidt røde kinder af min bramfrihed (og en enkelt marketingsmedarbejder fra min arbejdsplads der friede - men det er en anden historie). Som en veninde sagde, efter hun havde bestilt sin egen: "Det er første gang, jeg glæder mig til at få min menstruation". 

Kussegadget
"Det er jo en opgradering til fissen", sagde den flere gange benævnte unge mand til mig. Jeg foretrækker at kalde det en kussegadget. Vi har ind i mellem nogle sproglige uoverensstemmelse. Men uanset hvad du vil kalde den, så er det seriøst den bedste investering, jeg har foretaget længe. Selvom det er underligt at skulle koge en gummikop i samme gryde, som jeg koger æg i. Afsted med jer damer. 

9 kommentarer:

 1. Jeg har haft min kusse-gadget i 1,5 års tid vil jeg tro.. Jeg har ihærdigt pushet den til alle mine veninder, men ikke alle har fanget idéen, trods mine salgstaler. Nu er det bare at sende et kussesumps-link til dem, og så burde de for filan være overbevist! (Til gengæld er jeg ked af at de ikke kunne fås i andet end naturgummi, da jeg kastede mig ud i dem!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Push du bare løs. Alle kvinder bør unde sig selv i det mindste at prøve det lille vidunder.

   Slet
 2. Jeg har også en, men har haft stort besvær med at få den placeret rigtig, og derfor ligger den derhjemme og samler støv, mens de gennemblødte tamponer hives ud i starten af menstruationen og vattotterne sidst!

  SvarSlet
 3. Kan man kun få den i lyserød? Er det fordi kussen har den farve?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den fås i alle regnbuens farver, så hvis grøn er yndlingsfarven, burde det også kunne lade sig gi' sig.

   Slet
 4. Hvilken hjemmeside har du købt din fra?

  SvarSlet
 5. http://menstruationskoppen.dk/ er et rigtigt godt sted at starte. De har mere eller mindre alle mærker.

  SvarSlet
 6. Hvordan tømmes og rengøres sådan en kussegadget? Jeg tænker.. Skal man bruge vand til det eller hvordan? For i så fald er det vel lidt svært sådan at gøre på offentlige toiletter. Det er nok der, min største bekymring ligger, men jeg er sikkert bare uoplyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man tømmer den i toilettet. Så kan man enten skylle den i håndvasken eller tørre den af med lidt papir inden man sætter den op igen. Og så koges den efter end menstruationsperiode. Jeg foretrækker selv at gøre det på toiletter, hvor man kan nå en håndvask, men det er ikke nødvendigt.

   Slet