torsdag den 30. januar 2014

Problemet med store bryster er:

Ingenting, kunne man fristes til at sige. Og bevares, der er meget dejligt ved store bryster, rigtigt meget, men som indehaver af et par i den større ende af skalaen, så kender jeg selv en del til bagsiden (undersiden er det velsagtens i det her tilfælde). Og da det efterhånden er længe siden, vi har haft en liste her på bloggen, så snupper vi en i dag. Så her kommer 10 dagligdagsproblemer, man møder, når man har store bryster. 

1. Smerterne
Ja, det kan måske komme bag på nogen, men store bryster er lavet af samme materiale som de små; fedt og mælkekirtler. Og den slags vejer - MEGET. Uanset, hvor god og støttende en BH du render rundt med, så er ændrer det ikke på vægten, du bærer på dine skuldre. Snærende BH-stropper gør sviende ondt og giver grimme røde mærker og med tiden permanenter krater i skuldrene. AV. 

2. Smerterne i pengepungen
Jeg ved godt, at mange mænd (altså dem, der har turde kaste sig ud i den skræmmende opgave at købe undertøj til deres udkårne) kan ryste på hovedet over, at priserne stiger støt med at mængden af stof svinder. Det er også delvist sandt. Men piger med små bryster har dog masser af billige og gode alternativer. Vi med jungerne kan få en billig bh for omkring en 3-400 kr. Jeg savner dagene (læs: 7 klasse), hvor jeg kunne gå i H&M og købe ny bh for under 79 kr. Hvilket også bringer os videre til næste punkt.

3. Pasform faldskærm
Hvorfor er det, at 90 % af det undertøj, der findes i skål F og opefter, helst skal få dine ellers ganske pæne bryster til at ligne noget, der burde sidde på din farmor. Forventes det, at køberne af store BH'er kun er kvinder over 50, der har fået trætte bryster af for meget amning (og den generelle kamp med tyngdekraften), har givet op på at være sexede og derfor er ligeglade med, at pasformen får det til at se ud som om, de har spændt en faldskærm på hvert bryst? Jeg er 29 og vil helst gerne have lov til at føle mig bare en lille smule fræk, når jeg står foran en fyr kun iført undertøj. Er det for meget at forlange?

4. Big Is Beautiful
Til de uvidende så er det en afdeling i H&M, hvor jeg oftest er nødsaget til at søge hen. Nu er det ikke fordi, jeg er petit, men jeg er heller ikke der, hvor jeg burde søge i specialbutikker eller afdelinger - d.v.s hvis altså ikke jeg rendte rundt med mere bagage fortil end på resten af kroppen. BIB og Mama afdelingerne i H&M er såre simpelt de eneste steder, jeg ved, jeg kan finde tøj, hvor der er plads til mine bryster. Hvor resten af min krop uden problemer kan klare sig i str L, skal attributterne absolut bryste sig af str XL.

5. Bølgegang i barmen
Ja, det lyder dejligt, gør det ikke. Jeg kan da også selv være ganske fascineret af bevægeligheden af et par store bryster. Men faktum er, at det er ret ubehageligt i en del situationer. Nu har jeg spillet teater i ca. lige så mange år, som jeg har haft store bryster, og det der med at danse, selv med et sports-BH, der strammer op, så man nærmest ikke kan trække vejret, det er ikke for sjov.

6. Opmærksomhed
Ja, I know, buh-freaking-huu Ældsten. Men når dine venners fædre omtaler dig som hende med brysterne, din omgangskreds ser det som en selvfølge at kommentere eller røre ved hver given lejlighed, du finder små blå mærker som følge af folks prikken til dem, og billeder som nedenstående (ja det er mig - eller mine) er hvad du finder på din telefon, efter at din VENINDE har haft fat i den - så må man godt blive lidt træt, bare lidt.

7. Hovsa
Store bryster er i vejen. Man vælter ting, spilder ting og rører ting. Eller ting rører dem, folk rører dem, fremmede folk rører dem. Det sker ca. to-tre gange dagligt, at en tilfældig forbipasserende, en lidt for perifer bekendt eller din meget blufærdige veninde lige får strejfet dem mod sin vilje. Det er akavet, og ikke alle kan smile af det.

8. Numsemænd
Ja det er åbenbart mit lod i livet primært at støde på mænd, der er til numser og ikke bryster. Jeg mener, når nu det er min ting, min force, dem, der ankommer en halv time før jeg selv, så er det da fjollet, at de skal gå til spilde på en, der hellere vil fokusere på min blege (med selvfølgelig utrolig gode) mås.

9. Bryster virker!
Ja, set fra et feministisk synspunkt er det pisse irriterende og burde kunne ændres. Men faktum er, at sex sælger, og ideen til dette indlæg startede da også oprindelig som en joke, fordi en ven af Kussesumpen, som har sin egen blog (Barokken), har fået overvældende flest views på sit indlæg om netop bryster. (Der er fem, min favorit kan du læse her). Og du skal ikke bilde mig ind, at der ikke er en temmelig stor del af dagens læsere, der klikkede herind i dag netop pga. billede og emne.

10. Brok
At brokke sig over at have store bryster er det samme, som at brokke sig over at have flad mave, være smuk, have en lækker kæreste, få god sex....o.s.v. 
Ingen tager din brok seriøst, for hvad har du lige at brokke over? Helt ærligt, ikke så meget. Uanset de ovenstående problematikker, så er jeg egentlig godt tilfreds med min G-skål. Men derfor vil jeg nu gerne have lov at brokke mig over generne alligevel. 

3 kommentarer:

 1. Hej.
  Jeg er helt pjattet med jeres indlæg og er en fast læser. Jeg er selv en kvinde med store bryster. Det vil sige en J-skål. Dette indlæg gjorde mig vorkelig glad da, ja alle mine veninder har "HogM" bryster. Så de forstår ikke de "problemer" der kan være med store bryster. Jeg er da også glad for dem for det meste. Men jeg må indrømme jeg da bliver misundelig når jeg ser mine veninders brøster der er helt faste hvor mine egne kan lave bølge gangen. Det har jeg haft meget svært ved at acceptere i mine yngre dage og det nager mig nok stadig i baghovedet. Men dejligt jeg ikke er den enste der godt kan være lidt frustraet en gang imellem over de store bruster :) skønt indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow MichaelMassør her elsker også helt store bryster og gerne frodige kvinde. Ville meget gerne møde en - er fra Århus området men kører gerne langt for det. Håber høre fra en.

   Mine kontaktoplysninger: Michaelmassor@outlook.dk

   Jeg er 49 år pæn rar velsoigneret mm

   Slet
 2. Hej
  Tak for et godt indlæg, som jeg helt sikkert kan nikke genkendende til. Jeg er 36 og er en E-skål. Da jeg var yngre fik min forholdsvis store barm i forhold til min ellers smalle figur mænd til nærmest at nikke i takt, når jeg cyklede afsted på bumlede veje. Og det var nu ikke, fordi jeg ikke brugte støttende bh'er. Jeg hadede det, og det gjorde mig altid så rasende. Jeg havde bare lyst til at råbe til dem, at det var min krop, og jeg ikke havde givet dem lov til at beglo på mine attributter. I dag er jeg blevet langt mere afslappet, når jeg fx er til jobsamtale og chefens øjne helt af sig selv bliver ved med at glide nedad til min barm. Jeg synes på en måde, det er lidt komisk at en mand ikke har mere kontrol over sine øjne. Og jeg vil indrømme, at jeg også tænker, at giver det mig en fordel i forskellige sammenhænge, så har jeg ikke noget problem med det. Da jeg var yngre, ønskede jeg ofte mindre bryster især i forhold til sport og køb af bh'er, men i dag er jeg for det meste glad for dem, og at der er noget at tage af, de bliver jo mindre med alderen eller i hvert tilfælde ændrer de figur ;-)

  SvarSlet